Політика

У Конгресі США мають намір збільшити військову допомогу Україні

Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США оприлюднив проект військового бюджету на 2021 фінансовий рік (починається з 1 жовтня) в розмірі 694,6 мільярда доларів. Документ передбачає виділення 275 мільйонів доларів на військову допомогу Україні.

Зазначена сума оборонного бюджету країни на 1,3 мільярда доларів більша, ніж у поточному фінансовому році, і на 3,7 мільярда вища, ніж просив Білий дім.

При цьому 275 мільйонів доларів для сприяння безпеці в Україні — на 25 мільйонів більше, ніж планували, зазначено у прес-релізі до законопроекту.

Збільшену суму пропонується направити на підготовку особового складу, надання озброєнь, логістичну підтримку і підтримку в розвідувальній сфері українських військових.

При цьому 50 мільйонів доларів планують виділити на закупівлю «протитанкових озброєнь, мортир, групових озброєнь і боєприпасів, гранатометів і боєприпасів, стрілецької зброї та боєприпасів, а також протиартилерійських радарів».

Законопроекту потрібно пройти складний процес затвердження в Палаті представників і Сенаті. Тільки після цього він надійде на підпис главі держави.

Раніше повідомлялося, що в 2020 році Пентагон надасть владі України 250 мільйонів доларів у рамках програми військової допомоги.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net