Економіка

У квітні зарплати українців різко скоротилися

Середня номінальна зарплата у другому місяці карантину впала майже на 9%. При цьому найвища зарплата була нарахована в Києві, а найнижча — на Буковині.

В Україні у квітні зафіксували значне зниження зарплат. Про це свідчать дані Держстату.

За даними статистичного відомства, середня номінальна зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій України у другому місяці карантину склала 10 430 грн. Це на 8,9% менше, порівняно з березнем (11 446 грн). При цьому реальна зарплата (з урахуванням інфляції) у квітні 2020 року до квітня минулого року скоротилася на 0,4%, номінальна зросла на 1,6%.

Відзначається, що найвища нарахована зарплата в квітні була в Києві — 15278 грн, найнижча — в Чернівецькій області — 7560 грн. У більшості областей розмір зарплати знаходиться в межах від 8 тисяч до 9 тисяч грн.

Крім того, найбільшу зарплату отримують у сфері Фінансова та страхова діяльність — 20256 грн, найнижчу — Тимчасове розміщення та організація харчування — 3500 грн, де зарплати за місяць впали на 38%.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, де платять найбільше під час пандемії. Найбільше, за даними Держстату, отримують фінансисти та працівники у сфері інформації та телекомунікацій.

Також повідомлялося, що соцстрах описав процедуру компенсації зарплат через коронавірус. Отримати часткову компенсацію втраченого заробітку можуть всі застраховані особи, пояснили у фонді.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net