Соціум

У Лондоні знайшли полотно Рубенса вартістю $4,3 млн

Портрет, написаний в XVII столітті, виявили під шаром пилу і лаку. Протягом 139 років він знаходився у приватній колекції.

У Лондоні виявили картину фламандського художника Пітера Пауля Рубенса. Про це повідомляється на офіційній сторінці аукціонного дому Sotheby’s в Instagram.

Відзначається, що полотно під назвою Портрет Леді було знайдене в дуже брудному стані під шаром пилу і старого лаку. Співробітники аукціонного дому Sotheby’s попередньо оцінили роботу в 4,3 мільйона доларів.

Портрет Леді був написаний Рубенсом в XVII столітті і протягом 139 років знаходився в приватній колекції. Фахівці припускали, що полотно могло бути створене помічником художника, але дослідження підтвердило його достовірність.

У 1902 році шедевр виставляли в Королівській академії мистецтв у Лондоні. Згодом авторство картини було забуте, і в 2017 році її продали за $97,2 тис.

Нинішній власник картини хоче її продати. На сайті Sotheby’s полотно з’явиться 29 липня. Оціночна вартість картини — від $3,1 млн до $4,3 млн.