Соціум

У Лос-Анджелесі оголосили про найбільшу в історії США закупівлю електричних автобусів для міста

Парк громадського транспорту Лос-Анджелеса стане багатшим на 155 електричних автобусів.

Частина з них буде передана місту в березні цього року. 25 автобусів поїдуть своїми маршрутами цього літа, а решта почнуть свою роботу у 2021 році, інформує Ukr.Media.

130 примірників — це автобуси китайської компанії BYD, модель K7M. Вони завдовжки 9.4 метра і пасажиромісткістю у 22 (+1) місце. Зазначений виробником запас ходу складає 135 миль (217 км), забезпечується він батареєю ємністю 195.6 кВт/год. В рух автобус приводять два електромотори на 90 кВт (і 400 Нм) кожен.

Виготовляється такий транспорт не в Китаї, а на локальному заводі компанії в каліфорнійському місті Ланкастер. 70% комплектуючих, використаних при виробництві автобусів, мають американське походження.

Решта 25 автобусів забезпечить американська компанія Proterra, головний офіс якої розташований в Каліфорнії.

Локацією для анонсування часткового переходу на електротранспорт став внутрішній двір нового комплексу для обслуговування автобусів, який належить Лос-Анджелеським транспортному управлінню (LADOT).

Поміститися тут можуть до 70 автобусів одночасно. Навіси комплексу оснащені сонячними батареями та зарядними станціями. До речі, процес зарядки батарей автобуса K7M від терміналу відповідної потужності триває від 2.5 до 3 годин.

Перевести весь парк автобусів на електротягу є метою, виконання якої було заплановано на 2030 рік. Але потім вирішили прискорити процес, зробивши пріоритетним 2028-й. Саме в цьому році Лос-Анджелес стане місцем проведення Олімпійських і Паралімпійських ігор.

Зараз парк міста налічує 370 автобусів, які використовують як паливо стиснений природний газ. За приблизними підрахунками, за рахунок використання 130 автобусів на електротязі зменшити викиди можна буде на 8225 тонн в рік.

Тобто за 12 років, а саме стільки діє гарантія від BYD на батарею, це буде 98700 тонн. Такий показник означає зменшення кількості викидів (у порівнянні з діючими автобусами LADOT) на 81%.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net