Соціум

У Львові 250 електробусів замінять маршрутки

У Львові міськрада підписала меморандум про закупівлю 250 електробусів Електрон, які мають замінити маршрутки. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Документ також підписали львівський концерн Електрон, КП Львівелектротранс і приватний перевізник Екопастранс.

Меморандум передбачає, що протягом найближчих трьох років місто закупить 50 електробусів. Ще 200 куплять приватні перевізники.

«Вважаючи, що електробус в експлуатації в кілька разів дешевший, ніж автобус, ми домовилися з Електроном про ексклюзивні умови на виробництво 10-метрових електробусів з запасом ходу на один день, адаптованого під потреби міста», — заявив заступник директора мерії з житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

За його словами, мерія розробить механізм компенсації за лізинг, щоб приватним перевізникам було легше придбати електробуси. При цьому концерн Електрон також розробить технічну документацію і готовий знизити ціну на свої електробуси для львівських перевізників.

Нагадаємо, що раніше в Тернополі чоловік на моноколесі загинув під колесами маршрутки. Постраждалий чоловік їхав проїжджою частиною на моноколесі, коли його зачепив маршрутний автобус.

Також повідомлялося, що в Києві посеред вулиці побилися водії маршруток. Причина бійки поки невідома, але в публікації з відео сказано, що водії билися за те, «хто перший поїде збирати грошики».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net