Соціум

У Мексиці три людини померли від ліків, заражених бактеріями

Ще 42 людини, які постраждали від використання гепарину натрію, знаходяться в стаціонарі, шестеро з них в реанімації.

Мексиканська нафтогазова корпорація Pemex повідомила про загибель третього пацієнта, який постраждав в лікарні компанії від використання бактеріально зараженого препарату гепарину натрію. Повідомлення про це з’явилося на сайті Pemex.

«Pemex шкодує про трагічну смерть третього пацієнта, який постраждав в цьому інциденті, і підтверджує своє зобов’язання прояснити обставини цієї справи», — підкреслили в компанії.

В результаті інциденту медичну допомогу в стаціонарі отримують 42 постраждалих, з них шість перебувають у відділенні інтенсивної терапії, ще 13 перебувають на амбулаторному лікуванні.

Нагадаємо, 27 і 28 лютого в клініку Pemex в місті Вільяермоса почали надходити пацієнти з високою температурою і потовиділенням. Раніше вони пройшли в медустанові процедуру гемодіалізу.

В результаті перевірки було встановлено, що джерелом бактеріального забруднення стала одна з партій гепарину натрію. У ліках виявили бактерії клебсієла пневмонії (Klebsiella pneumoniae), що викликають важкі захворювання.

За інформацією місцевих ЗМІ з посиланням на родичів постраждалих, загинули як мінімум дев’ять осіб, однак влада назвала ці дані спекуляцією і підтвердила інформацію Pemex про кількість жертв.

Сім’ї загиблих і постраждалих готують позови про притягнення до відповідальності винних до інциденту.

За підсумками дослідження зразків гепарину компанія-постачальник клініки Pemex заявила, що мова йде про контрафактну продукцію.

Як повідомляють ЗМІ, керівництво лікарні придбало партію ліків вартістю 132 тисячі песо (майже 6,6 тисячі доларів США) у приватного підприємця, який раніше був державним торговим представником різної фармацевтики.

Pemex визнала свою відповідальність в інциденті.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net