Економіка

У метро Києва підрахували збитки через коронавірус

У період жорсткого карантину з 17 березня по 25 травня 2020 року столичний метрополітен недоотримав доходів на суму близько 621 млн грн. Про це повідомляється на сайті метрополітену.

У звичайних умовах підприємство отримує в середньому 277 млн ​​грн доходів на місяць від перевезень. При цьому, на виплату заробітної плати співробітникам підприємство витрачає до 200 млн грн на місяць.

У метрополітені наголосили, що з 17 березня до 25 травня метро взагалі не отримало доходів від перевезення. Також повідомляється, що через карантин метрополітен перевозить меншу кількість пасажирів на день: підземка щодня перевозить 1 млн пасажирів замість 1,5 млн в докарантинний період.

Представники профспілки наголосили, що на період карантину втрата доходів підприємства за місяць досягла 162,2 млн грн. «Тобто за суворих обмежень КП отримувало 6,3 млн грн середнього доходу на місяць, тоді як в звичайних умовах його середній дохід за місяць становить 169,2 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженням уряду метро в Києві не працювало в період з 17 березня по 25 травня в зв’язку з карантином, введеним через пандемію коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що в метро Києва група жінок переконувала пасажирів, що коронавірусу не існує, і закликала їх зняти маски.