ГоловнеСоціум

У Мін’юсті розповіли про штрафи через маски

Міністр юстиції Денис Малюська пояснив, що після набуття чинності нового закону про штрафи за порушення карантину, за відсутність маски на вулиці не штрафуватимуть. Про це він розповів у відеозверненні на Facebook.

За словами міністра, також не штрафуватимуть неповнолітніх.

Малюська вважає, що штрафи від 17 до 34 тисяч гривень за порушення будь-яких правил щодо карантину були несправедливими, оскільки не всі порушники могли їх оплатити. 6 листопада Верховна Рада ввела штрафи для громадян за відсутність маски в громадських місцях і транспорті в розмірі від 170 до 255 гривень.

«При цьому застосування такого штрафу буде швидким: його будуть накладати поліцейські, представники санітарно-епідеміологічної служби або органів місцевого самоврядування відразу ж на місці», — пояснив Малюська.

Міністр уточнив, що такі штрафи не будуть застосовуватися до неповнолітніх, а також за неношення маски на вулиці.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з охорони здоров’я схвалив законопроект №3891, який передбачає посилення контролю за дотриманням карантину.

Також повідомлялося, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що українців, які порушують карантинні заходи, поліція почне штрафувати на місці.