Економіка

У Мінінфраструктури анонсували єдиний квиток для поїздів і метро

Уже у вересні 2020 року в Києві надійде в продаж єдиний електронний квиток SmartTicket, дійсний для проїзду на поїздах далекого прямування і в столичному метро. Про це заявив глава Мінінфраструктури Владислав Криклій в Telegram.

Криклій зазначив, що продаж єдиного електронного квитка SmartTicket буде здійснюватися на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua і на SmartTicket.gov.ua.

При цьому, крім Києва, впровадженням SmartTicket також зацікавилися в Маріуполі, Харкові та у Львівській ОДА.

За словами міністра, зараз ведуться роботи з підключення до системи перевізників: української авіакомпанії SkyUp і автобусного перевізника Gunsel.

«Надалі пасажир зможе придбати єдиний квиток відразу на чотири види транспорту, або, наприклад, метро і поїзд, або на поїзд і літак», — резюмував Криклій.

Нагадаємо, що раніше Криклій анонсував відновлення річкового транспорту. Владислав Криклій каже, що запланував «відновлення роботи пасажирських перевезень по Дніпру на легендарному судні», маючи на увазі Ракету.

Також повідомлялося, що Мінінфраструктури має намір задіяти супутники для боротьби з контрабандою. Сучасні супутникові сервіси дозволяють також контролювати стан об’єктів інфраструктури.