Men's & Women's

У МОК та УЄФА заговорили про скасування змагань через коронавірус

УЄФА може скасувати змагання під своєю егідою в разі подальшого поширення коронавірусу. У МОК сподіваються, що Олімпіаду в Токіо скасовувати не доведеться.

Через поширення коронавірусу в світі спортивні організації заговорили про скасування змагань. Зокрема — Олімпіади в Токіо і футбольних турнірів УЄФА.

Так, член Міжнародного олімпійського комітету Дік Паунд заявив, що МОК не виключає скасування Олімпіади в Токіо, пише AP.

За його словами, є три місяці, щоб визначитися, чи загрожує поширення коронавірусу в Японії проведенню Олімпійських ігор. Функціонер вважає, що до кінця травня влада зможе взяти коронавірус під повний контроль. Паунд припустив, що в іншому випадку можна очікувати скасування Олімпіади.

При цьому Паунд закликав спортсменів продовжувати тренування.

У свою чергу, віце-президент УЄФА Мішель Ува заявив, що проведення турнірів під егідою організації буде призупинено в разі погіршення ситуації з коронавірусом, пише Rai Sport.

«Ми знаходимося в стадії очікування, ми відстежуємо ситуацію, футбол повинен підлаштовуватися під законодавство країн. Ми намагаємося не зупинятися, але якщо ситуація буде погіршуватися, турніри доведеться скасувати», — сказав Ува.

Відзначимо, в Італії через спалах коронавірусу скасували кілька футбольних матчів і задумалися над зупинкою чемпіонату.