Політика

У МОЗ пояснили, коли Україна відкриє кордони

Влада буде орієнтуватися на епідеміологічну ситуацію в Україні, а також на рішення урядів інших держав.

Відкривати пункти держкордону будуть з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні, а також рішень інших країнах Європи. Про це заявив головний держсанлікар Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.

«Кожного тижня в ЄС відбувається засідання профільних міністерств, які відповідають за епідситуацію і транспортне сполучення. Вони розглядають можливість відкриття авіаційного сполучення і обговорюють запуск туристичного літнього сезону. Щотижня вони це обговорюють і рішення до теперішнього часу не прийнято. Україна уважно стежить за ними», — сказав Ляшко.

За динамікою захворюваності Україна на кілька тижнів відстає від Польщі, тому саме цю країну обрали для орієнтиру, додав санлікар.

«Для орієнтиру ми більше беремо для себе Польщу, адже ми йдемо за схожим сценарієм. Тільки вона на два тижні попереду з епідситуацією. Уже будемо дивитися, як вони будуть відкривати (кордони, — ред.). Розумієте, коронавірус — новий вид інфекції, тому складно робити орієнтовні прогнози. Вони досить рідко підтверджуються», — резюмував Ляшко.

Нагадаємо, що раніше були названі регіони, які не послабили карантин. Адаптивний карантин застосували в Чернівецькій, Львівській областях та в Києві. У цих регіонах спостерігається зростання захворюваності.

Також санлікар Ляшко розповів, коли відкриють метро. Головний санлікар України зазначив, що прийняття рішення про відкриття метро буде повністю залежати від епідеміологічної ситуації в країні.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net