Соціум

У МОЗ розповіли про лікування коронавірусу

Українські медики орієнтуються на іноземних колег і постійно доповнюють протокол лікування коронавірусу.

Глава МОЗ Максим Степанов розповів, як і чим в Україні лікують хворих на коронавірус. Про це він сказав в інтерв’ю УП.

«У нас там є і антибактеріальна терапія, є противірусна терапія, препарати ремдесівір, гідроксихлорохін. Весь перелік ви можете подивитися в протоколі, він у відкритому доступі», — зазначив міністр.

Головною проблемою Степанов назвав те, що поки ліків від захворювання в світі немає. «Тому весь світ на основі практичного досвіду щось вносить у лікарські рекомендації», — додав він.

«У нас над цим протоколом працюють кращі лікарі за своєю спеціальністю: анестезіологи, епідеміологи, ендокринологи, і вони прописують ті чи інші рекомендації з лікування», — повідомив міністр.

Степанов підкреслив, що всі ці рекомендації можна застосовувати виключно в медичних установах під наглядом лікаря. «Не можна проводити ніяких самолікувань», — застеріг він.

За словами глави МОЗ, пікове навантаження на систему охорони здоров’я відбудеться, коли кількість пацієнтів на апаратах штучної вентиляції легенів почне наближатися до двох тисяч.

«Умовно кажучи, якщо раптом завтра у нас буде на апаратах штучної вентиляції легенів в лікарнях першої хвилі не 155 осіб, а, не дай Бог, дуже різко почне зростати, і ця кількість почне наближатися до 2 тисяч апаратів штучної вентиляції легенів, тоді ми будемо відразу вводити другу хвилю. І це буде пікове навантаження на систему охорони здоров’я», — сказав Степанов.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net