Аналітика

У МВФ дали пораду, як впоратися з коронакризою

В умовах коронакризи уряди країн повинні інвестувати в акціонерний капітал компаній, а не на кредити. Про це заявила головний економіст МВФ Гіта Гопінат, повідомляє Reuters.

Вона вважає, що через кризу неплатоспроможними ставатимуть все більше компаній. А державна підтримка у вигляді кредитів обтяжить такі компанії боргами, які ще більше ускладнять вихід з кризи.

«Державна підтримка повинна більшою мірою виглядати як інвестиції в акції, а не збільшення боргів. В іншому випадку, ми отримаємо велику кількість фірм, які виходять з кризи з величезними борговими зобов’язаннями… Якщо кредитування більше прийме форму інвестицій в акції… то це буде меншим тягарем для фірм. Це полегшить компаніям вихід з кризи», — сказала Гопінат.

Головний економіст МВФ вважає, що відновлення світової економіки буде «вкрай нерівномірним і вкрай невизначеним». Вона закликала країни продовжувати приймати агресивні заходи бюджетно-фінансового і грошово-кредитного стимулювання для підтримки своїх економік.

Також у МВФ висловили побоювання через занадто низький ріст цін, оскільки втрата робочих місць стримуватиме зростання зарплати.

Відзначимо, за підсумками червня зростання споживчих цін в Україні, порівняно з травнем, сповільнилося до 0,2%, але з початку року інфляція прискорилася до 2%.

При цьому в Кабміні заявляють, що інфляція повинна бути в 4-5 разів вища — на рівні 8-9%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net