Політика

У МЗС підтримали розвиток Східного партнерства

Міністерство закордонних справ прокоментувало прийняту напередодні в ЄС політику щодо Східного партнерства.

У МЗС заявили, що Україна у своєму баченні майбутнього Східного партнерства в подальшому має намір виходити зі своїх європейських прагнень і європейського вибору, які закріплені в Угоді про асоціацію. Таким чином в МЗС відреагували на висновки Ради ЄС щодо Східного партнерства.

«Україна підтримує підхід щодо подальшого розвитку Східного партнерства з урахуванням особливостей двосторонніх відносин ЄС з державами-партнерами, їхніх пріоритетів та потреб, а також прогресу на шляху реформ», — йдеться в повідомленні.

У МЗС також запевнили, що Україна залишається відданою продовженню широкомасштабних перетворень, визначених її курсом на європейську інтеграцію, який закріплений в Конституції України, зокрема у сфері юстиції та боротьби з корупцією, а також подальшої консолідації демократичних принципів, і вдячна ЄС за фінансову та експертну підтримку.

«Україна налаштована на подальше далекосяжне поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, включаючи поступове приєднання до внутрішнього ринку Європейського Союзу. Вважаємо поглиблене секторальне співробітництво, розширення взаємної торгівлі шляхом повного використання потенціалу ПВЗВТ, зміцнення коннективності і посилення людських контактів з ЄС і Східними партнерами важливими складовими на шляху до реалізації цієї мети», — підкреслили в МЗС.

У відомстві зазначили, що в цьому контексті Україна очікує запланований на поточний рік саміт Східного партнерства з метою вироблення спільними зусиллями довгострокових цілей цієї ініціативи і подальшого зміцнення і поглиблення відносин з ЄС.

Нагадаємо, напередодні Рада Європейського Союзу затвердила висновки про політику Східного партнерства після 2020 року, підтвердивши її стратегічне значення.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net