Прогрес

У найближчі п’ять років температура на планеті підніметься на 1,5° — ООН

У найближчі п’ять років глобальні температури можуть зрости на 1,5°С в порівнянні з доіндустріальним рівнем. Відповідний прогноз зробила Всесвітня метеорологічна організація ООН, передає Reuters.

«ВМО заявила, що існує 20% вірогідність того, що середньорічні температури, які коливаються з року в рік, можуть зрости на 1,5°С в будь-якому році між 2020 і 2024 роком», — сказано в повідомленні.

Зазначається, що це не означає, що світ буде перетинати довгостроковий поріг потепління 1,5°C (2,7° за Фаренгейтом), який вчені встановили як стелю для запобігання катастрофічним змінам клімату.

Генсек ВМО Петтері Таалас заявив, що на Південну Африку і Австралію, де лісові пожежі торік знищили мільйони акрів землі, ймовірно, чекає ще велика посуха до 2024 року, тоді як регіон Сахеля в Африці, ймовірно, буде ще більш вологим.

У свою чергу Європа може побачити більше штормів, а північна частина Північної Атлантики буде більш вітряною.

Подібні прогнози є частиною нових зусиль ВМО з надання короткострокових прогнозів температури, опадів і вітрів, щоб допомогти країнам стежити за тим, як зміна клімату може порушувати погодні умови.

В організації наголосили, що світ, ймовірно, не досягне довгострокового порога 1,5°C потепління, принаймні, ще одне десятиліття.

Нагадаємо, що раніше на Південному полюсі зафіксували рекордну потепління. За останні три десятиліття температура в регіоні підвищувалася в три рази швидше, ніж в середньому на планеті.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net