Прогрес

У NASA планують вивчення Венери зробити пріоритетним

Глава NASA Джим Брайденстайн закликав зробити дослідження Венери пріоритетом після відкриття в її атмосфері фосфіну — газу, який може мати біологічне походження. Таку думку він висловив у Twitter.

«Життя на Венері? Відкриття фосфіну, побічного продукту анаеробної біології, є найбільш значним розвитком подій у справі знаходження свідчень наявності життя за межами Землі», — написав Брайденстайн у Twitter.

Раніше стало відомо, що вчені зі США та Великобританії виявили в атмосфері Венери сліди фосфіну. Це безбарвний отруйний газ. На Землі він виділяється анаеробними, тобто мікроорганізмами, що не вимагають наявності кисню.

Фахівці досліджували атмосферу Венери за допомогою наземного телескопа Джеймса Кларка Максвелла (JCMT) на Гаваях і системи радіотелескопів ALMA в Чилі в міліметровому діапазоні хвиль.

Планета Венера — друга від Сонця найближча до Землі планета. У порівнянні з іншими планетами Венера обертається в зворотному напрямку. Це означає, що Сонце на планеті сходить на заході і заходить на сході.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net