Світ

У Німеччині покажуть мощі святої Корони — захисниці від епідемій

Християнська мучениця на ім’я Корона вважається покровителькою від всіх епідемій, а не тільки коронавірусу.

У німецькому Ахені місцевий собор виставить для вшанування раку з мощами католицької святої на ім’я Корона, яку вважають покровителькою опору епідемій. Виставлення було заплановано ще до пандемії, однак тепер його доведеться відкласти до закінчення спалаху. Про це повідомило Reuters.

Співробітники собору готують для огляду реліквіарій з золота, бронзи і слонової кістки, який протягом останніх 25 років був недоступний громадськості.

Собор планував цього літа показати релікварій святої Корони в рамках виставки, присвяченої ювелірній майстерності. Але тепер не зрозуміло, коли люди зможуть побачити святиню через строгі обмеження на зібрання.

«Ми дістали святиню трохи раніше, ніж планували, і тепер очікуємо більшого інтересу через вірус», — сказала прес-секретар Ахенского собору Даніела Левеніч.

Вважається, що святій Короні було всього близько 16 років, коли римляни убили її, ймовірно, в Сирії, за те, що вона сповідувала християнську віру. Мощі Корони, привезені в Ахен королем Оттоном III в 997 році, зберігалися в гробниці під плитою в соборі до того, як були поміщені в раку у вигляді храму, висота якої становить 93 сантиметри.

У прес-службі собору підкреслили, що Корона є покровителькою опору всім епідеміям, а не тільки коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net