Світ

У Німеччині роздадуть гроші просто так

У Німеччині стартує експеримент з безповоротною щомісячною виплатою 1200 євро обраним в результаті конкурсу кандидатам. Мета дослідження — перевірити, як будуть вести себе одержувачі грошової винагороди і як це змінить їх повсякденні звички. Про це повідомляє агентство DPA з посиланням на Німецький інститут економічних досліджень (DIW).

Повідомляється, що ідея народилася з досвіду перебування на карантині, коли громадяни стали вимагати від уряду виплати їм щомісячної допомоги, оскільки багато хто з них втратив робочі місця.

Передбачається, що 120 щасливчиків будуть відібрані з одного мільйона кандидатів, до яких ставиться вимога: вік 18 років і старше і проживання на території Німеччини. Відбір кандидатів вже почався, а сам експеримент триватиме три роки. Фінансування проекту передбачається здійснювати за рахунок пожертвувань.

«Вчені мають намір проводити періодичні опитування, щоб встановити, як додаткові гроші впливають на повсякденне життя учасників. Йдеться про трудову діяльність, фінанси, сім’ї, соціальні контакти і можливі психічні зміни. Планується брати навіть проби волосся, щоб оцінити рівень стресу учасників», — йдеться в поясненні.

Уточнюється, що кожен з 120 учасників отримає загалом 43 200 євро «чистими».

Раніше в ООН закликали ввести тимчасовий базовий дохід для найбідніших верств населення в країнах, що розвиваються. На думку авторів ідеї, такий захід дасть можливість майже трьом мільярдам людей купувати їжу і оплачувати витрати на охорону здоров’я і освіту. Фінансування цього заходу оцінюється в $ 199 млрд на місяць.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net