Соціум

У Німеччині витратять на вакцину проти коронавірусу 750 млн євро

Клінічні випробування вакцини будуть проводитися у прискореному режимі, але в жорстких умовах для безпеки волонтерів.

Влада Німеччини затвердила спеціальну програму з розробки і налагодження виробництва вакцини проти коронавірусу COVID-19 вартістю 750 мільйонів євро. Про це сказала міністр освіти і науки ФРН Аня Карлічек на брифінгу в Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформ у понеділок, 11 травня.

Чиновник зазначила, що це найбільша на сьогодні сума, яку міністерство виділяє на подібні цілі і яка демонструє спроби уряду зробити все, щоб швидше мати в розпорядженні вакцину, яка є головною умовою повернення до відносно нормального життя.

Карлічек підкреслила, що треба залишатися реалістами і не чекати дива, але бути готовими до невдач. Вона також нагадала, що розробка вакцин завжди залишається дуже дорогою справою і займає дуже багато часу, але зараз ситуація виняткова, яка вимагає від усіх працювати в посиленому режимі, адже саме швидке надання вакцини якомога більшій кількості людей в усьому світі є «основним викликом взяття під контроль пандемії».

«Ми, як і раніше, виходимо з того, що вакцину вдасться створити не раніше середини 2021 року», — сказала міністр.

Вона зазначила, що клінічні випробування будуть проводитися у прискореному режимі, але в жорстких умовах для безпеки волонтерів. Планується також розширити можливості компаній, що спеціалізуються на виробництві медикаментів, і створювати нові. Коли почнеться виробництво, вакцину обіцяють поширювати як у Німеччині, так і за кордоном.

Нагадаємо, у квітні в Німеччині видали перший дозвіл на клінічне тестування вакцини від коронавірусу. Вакцину створила компанія з міста Майнц Biontech, тепер вона може тестувати її на добровольцях.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net