Світ

У Німеччині введуть тестування на коронавірус в аеропортах

Тест приїжджим з країн з активною епідемією COVID-19 будуть робити безкоштовно, але ще невідомо, коли тестування запустять.

У Німеччині всім людям, які прилітають з країн з небезпечною епідситуацією, будуть робити тести на коронавірус прямо в аеропортах. Про це домовилися міністри охорони здоров’я федеральних земель ФРН у суботу, 25 липня.

Проводити тестування будуть безкоштовно, але поки невідомо, коли саме система (вона також буде діяти в морських портах) почне працювати — ще треба облаштувати пункти збору аналізів.

При цьому для мандрівників з інших країн ЄС буде можливість зробити безкоштовно тест протягом 72 годин після повернення, «але не в аеропортах, а в медичних установах і лабораторіях», говорить сенатор з питань охорони здоров’я Берліна Ділек Калайчі.

«Поточні показники зараження ще раз показують, що ми все ще перебуваємо в середині пандемії. А зростання обсягу подорожей збільшує ризик того, що більше інфікованих будуть повертатися в Німеччину», — заявив федеральний міністр охорони здоров’я Єнс Шпан.

Нарешті, всі, хто повертається до Німеччини з відпусток в «небезпечних країнах», повинні будуть заповнювати спеціальні картки з особистою інформацією, але перевіряти їх будуть вибірково.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net