Соціум

У Парижі відновили реставрацію Нотр-Дама

Будівельники через карантин припиняли відновлювальні роботи в згорілому соборі, але зараз повернулися на майданчик.

На майданчик з відновлення Собору Паризької Богоматері прибула група архітекторів, щоб визначити подальший хід робіт. Про це повідомляє Reuters у понеділок, 27 квітня.

Будівельні роботи були припинені через пандемію півтора місяці тому. Тепер же фахівці проінспектують майданчик і підготують його для прибуття наступного тижня будівельників. За планами, на початку травня на роботу з відновлення собору повинні повернутися близько 50 робітників, хоча у звичайному режимі на об’єкті працювали близько 170 осіб.

Відзначається, що всупереч півторамісячній затримці, відновлення Нотр-Дама, як і раніше, планується завершити до 2024 року.

Нагадаємо, 15 квітня сталася велика пожежа в соборі Паризької Богоматері. Звалився шпиль будівлі і постраждала велика частина даху. Основна конструкція і реліквії вціліли. Слідчі вважають, що загоряння могло початися через коротке замикання. Свинець містився як у несучій конструкції, так і в шпилі будівлі.

Мешканців прилеглих районів попередили про можливе забруднення свинцем в кінці квітня. Влада закликала їх провести прибирання та протерти меблі та інші предмети.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net