Світ

У Пекіні скасували міжміські автобусні рейси

Багато регіонів Китаю вже ввели обов’язковий 14-денний карантин для прибуваючих з Пекіна.

Влада Пекіна з 19 червня заборонила міжміські автобусні рейси через новий спалах COVID-19 на найбільшому оптовому ринку китайської столиці. Про це в четвер, 18 червня, повідомив заступник глави міського транспортного комітету Жун Цзюнь на брифінгу.

«Послуги замовних туристичних автобусів, як і раніше, не будуть працювати. У зв’язку з різким скороченням кількості пасажирів ми отримуємо від компаній-перевізників заявки на припинення роботи», — сказав він. За словами чиновника, пасажири, які вже купили квитки, зможуть повернути гроші.

У свою чергу, провідний епідеміолог Китайського центру з контролю і профілактики захворювань У Цзунью повідомив, що епідеміологічне розслідування спалаху COVID-19 на оптовому ринку Пекіна дало нові відомості для з’ясування причин епідемії в Ухані.

«Ми проаналізували хворих за родом їхньої діяльності. Ми виявили, що найбільше серед заражених осіб, які купували продукти водного промислу», — розповів він на прес-конференції.

Крім того, епідеміологи проаналізували, коли у хворих почали проявлятися симптоми. З’ясувалося, що у працівників, які контактували з рибою та іншими продуктами водного промислу, симптоми проявилися раніше за інших.

Це змусило епідеміологів зв’язати спалах на оптовому ринку Пекіна зі спалахом на ринку морепродуктів в Ухані наприкінці минулого року.

За припущеннями китайських епідеміологів, в приміщеннях, де продаються морепродукти, підходяще середовище для виживання вірусу, тому що там, як правило, досить низька температура.

За даними на ранок четверга, за минулу добу в Пекіні виявили 21 новий випадок COVID-19 і трьох безсимптомних носіїв. Усі вони пов’язані з оптовим ринком. На цей час в лікарнях міста знаходяться 158 осіб з COVID-19, під медичним наглядом — 15 безсимптомних носіїв вірусу.

Як повідомлялося, згідно з новим дослідженням китайських медиків, перехворілі на COVID-19 ризикують заразитися знову через відсутність в крові довгоживучих антитіл до коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net