Політика

У Пентагоні спростували виведення військ США з Іраку

Інформація іракської сторони про виведення американських військових не відповідає дійсності, наголосили в оборонному відомстві.

Інформація про початок виведення військ США з 15 військових баз, що розташовані на території Іраку, не відповідають дійсності. Про це в понеділок, 10 лютого, заявив офіційний представник Центрального командування Збройних сил США (СЕНТКОМ) підполковник Ерл Браун, повідомляє ТАСС.

«Ці повідомлення є неправдивими», — наголосив Браун.

Раніше телеканал Sky News Arabia, посилаючись на заяву члена комітету з оборони і безпеки іракського парламенту Алі аль-Ганімі, повідомив про те, що США почали виведення своїх військ з 15 військових баз в Іраку.

Нагадаємо, після ракетного удару США в районі багдадського аеропорту, в результаті якого загинув іранський генерал Касем Сулеймані, парламент Іраку прийняв резолюцію з вимогою повного виведення з країни всіх іноземних військ.

У відповідь на це президент США Дональд Трамп пригрозив Багдаду «небаченими санкціями» і заявив, що американські війська не залишать територію країни, поки Ірак не заплатить за побудовану авіабазу.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net