ГоловнеПолітика

У раді з виборів у США відповіли на заяву Трампа про «крадіжку» голосів

Немає жодних свідчень того, щоб яка-небудь система видалила або втратила голоси, змінила їх чи сфальсифікувала, заявили учасники координаційної урядової ради з інфраструктури виборів, повідомила прес-служба Агентства з кібербезпеки й інфраструктури Міністерства внутрішньої безпеки США.

«Вибори 3 листопада були найбезпечнішими в американській історії. Прямо зараз по всій країні представники влади, які відповідають за вибори, перевіряють знову і знову весь виборчий процес до підбиття підсумків», — зазначено в спільній заяві.

При цьому члени ради наголосили, що якщо у штатах є невелика різниця в кількості голосів між кандидатами, то бюлетені можуть бути перераховані.

«Усі штати з подібними результатами мають паперові свідоцтва кожного голосування, що дозволяє за необхідності перерахувати кожен бюлетень», — додали вони і запевнили в безпеці і чесності виборів.

Нагадаємо, чинний президент США Дональд Трамп заявив, що у нього «вкрали» 2,7 мільйона голосів виборців на президентських виборах, ще 435 тисяч голосів передали демократу Джозефу Байдену.