Соціум

У Римі заборонили продавати сувеніри біля пам’яток

Найпоширеніші римські сувеніри — фігурки Папи Римського, Колізею, шоломи гладіаторів, магніти і чарки.

У Римі заборонили продавати сувеніри, напої і фастфуд біля популярних туристичних визначних пам’яток у рамках боротьби з овертуризмом, повідомляє газета Express.

«Влада Риму пішла ще на одну радикальну міру, намагаючись боротися з масовим туризмом. Тепер біля популярних пам’яток міста, серед яких Іспанські сходи, Пантеон, фонтан Треві і П’яцца Навона, заборонено торгувати сувенірами, напоями та фастфудом», — пише видання.

Найпоширеніші римські сувеніри — фігурки Папи Римського, Колізею, шоломи гладіаторів, магніти і чарки.

«Власникам сувенірних крамниць запропонували альтернативні точки продажів, але багато хто з них незадоволені новим законом, оскільки «працювали легально і надавали туристам потрібний їм сервіс», — відзначає газета.

Рим давно страждає від величезної кількості туристів. Влада міста регулярно доповнює правила поведінки для мандрівників. Так, серйозні штрафи діють за купання у фонтанах, заборонено лазити по них, сидіти і лежати на сходинках. Штрафи за порушення досягають 450 євро.

Нагадаємо, що позбавлений ліцензії італійський лоукостер Ernest Airlines скасував усі рейси з України. 29 грудня 2019 року авіаційна влада Італії ENAC оголосила про припинення дії ліцензії Ernest Airlines на перевезення пасажирів і вантажів із 13 січня 2020 року і заборонила продаж квитків.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net