Прогрес

У Швеції запрацював мобільний зв’язок 5G

Скористатися зв’язком нового покоління можна в трьох найбільших містах країни за наявності пакета з безлімітним інтернетом.

Перша мережа мобільного зв’язку покоління 5G запрацювала в Швеції 24 травня. Про це повідомила телеком-компанія Tele2 в прес-релізі.

Глава компанії Андерс Нільссон повідомив, що мобільним зв’язком 5G у Швеції тепер можна скористатися в Стокгольмі, Гетеборзі і Мальме.

Підключення до 5G автоматично отримують тільки клієнти Tele2, які використовують безлімітний інтернет. При цьому більшість телефонів, що перебувають в обігу, не підтримують мобільний зв’язок нового покоління.

Нова технологія забезпечує швидкість передачі інформації на рівні 1Гб/сек, що майже в 4 рази вище, ніж у покоління 4G.

Тим часом у понеділок, 25 травня, в понеділок, мобільний зв’язок 5G запустили шведські оператори мобільного зв’язку Telia і Ericsson.

Мобільний зв’язок 5G забезпечує більш високу швидкість передачі даних — вона може досягати 25 Гб/с, що дозволяє в режимі реального часу транслювати відео в роздільній здатності 8K (Ultra HD).

Як повідомлялося, у фінській компанії Nokia заявили про світовий рекорд швидкості передачі даних у мережах 5G. Компанія стверджує, що змогла досягти швидкості 4,7 Гбіт за секунду під час тестів на обладнанні базових станцій.