Соціум

У Швейцарії роботодавців зобов’язали платити за житло на віддаленій роботі

Питання компенсації витрат на оренду житла працівникам, які перейшли на віддалену роботу, вищою судовою інстанцією Швейцарії розглядалося вперше.

Федеральний суд у Лозанні, Швейцарія, постановив, що роботодавці зобов’язані відшкодовувати працівнику частину орендної плати, якщо він був переведений на віддалену роботу. Про це пише Swissinfo.ch.

Прецендентом для такого рішення став позов співробітниці однієї з бухгалтерських компаній, якій довелося переробити кухню у своїй двокімнатній квартирі під робочий кабінет.

Зі свого боку роботодавець наполягав, що в їхній початкової домовленості зі співробітницею не була прописана ніяка матеріальна компенсація. Однак суд все одно встав на бік жінки.

Навіть більше, тепер швейцарські працівники мають право оформити компенсацію навіть заднім числом, якщо вони звільнилися або були звільнені. Крім того, не грає ролі, чи працював співробітник у себе на кухні або знімав з цією метою додаткову площу з метою організації робочого місця.

Повідомляється, що сума щомісячної компенсації складе 150 швейцарських франків (154 долари США).

Раніше повідомлялося, що Facebook продовжить карантин для співробітників до кінця літа. А всі публічні заходи компанії, у яких беруть участь понад 50 осіб, були скасовані до червня 2021 року.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net