Світ

У Словаччині почали загальнонаціональне тестування на COVID-19

У Словаччині почалося тестування всього населення на COVID-19. Про це повідомляє Aktuality в суботу, 31 жовтня.

Словакам роблять швидкі тести на антиген, результати яких повідомляють в запечатаному конверті протягом 15-30 хвилин. Такі тести дають швидкі результати, але не вважаються настільки надійними, як ПЛР-тест.

Влада хоче перевірити на коронавірус громадян старше 10 років. Якщо людина отримає позитивний результат тесту, вона повинна самоізолюватись на 10 днів. Той, хто відмовляється здати тест, теж повинен самоізолюватись, а за порушення карантину загрожує штраф.

Водночас людина з негативним результатом тесту звільняється від комендантської години, яка буде введена з понеділка.

Точки, де можна здати аналіз, почали працювати в 7 ранку і закриються о 22 вечора. У містах з самого ранку почали формуватися затори і черги бажаючих здати тест, що можна буде зробити в рамках першого етапу тестування також і в неділю, 1 листопада.

Зазначимо, що населення Словаччини становить близько 5,5 млн осіб.

Нагадаємо, що раніше жителям Словаччини продовжили обмеження на пересування. Ті, хто отримав негативний результат ПЛР-тесту в ході загальнонаціонального тестування з понеділка зможуть жити відносно вільно.

Також повідомлялося, що в Братиславі протестували проти карантинних обмежень. Поліція в столиці Словаччини застосувала сльозогінний газ для розгону акції протесту.