Політика

У Слуги народу розповіли, чого чекати від нового прем’єра

У монобільшості буде необхідна кількість голосів за відставку нинішнього уряду і на підтримку нового Кабміну, впевнені у фракції.

Верховна Рада проголосує за призначення віце-прем’єр-міністра — міністра з розвитку громад і територій Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра України. Про це 3 березня заявила журналістам заступник голови фракції Євгенія Кравчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За її словами, у монобільшості буде необхідна кількість голосів за відставку нинішнього уряду Олексія Гончарука і на підтримку нового Кабміну.

«За відставку точно назбирається, тут немає ніяких сумнівів … Ми очікуємо, що будуть голоси за новий Кабмін, і 226 голосів, звичайно, монобільшість Слуги народу зможе дати», — зазначила Кравчук.

Також вона підкреслила, що новий прем’єр буде робити більший акцент на економіці і підтримці промисловості, ніж це було в чинному уряді.

«Ми відчули, що буде набагато більший акцент на економіці, ніж це було в попередньому складі уряду. Буде акцент, в тому числі, на підтримку промисловості. Шукають першого віце-прем’єр-міністра, який міг би курирувати якраз цей напрямок», — зазначила заступник голови фракції.

Кравчук додала, що Шмигаль досить впевнено і спокійно поводився на засіданні фракції.

«У нас є такі хороші відчуття від його призначення», — підсумувала вона.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський запропонував на посаду нового прем’єра Дениса Шмигаля, і фракція Слуга народу підтримала кандидатуру глави держави.