Аналітика

У США більше не можна користуватися TikTok

Заборона на роботу додатків WeChat і TikTok в США вступає в силу 20 вересня. Про це, повідомило інформагентство ТАСС з посиланням на заяву Мінторгу США.

З цієї дати заборонено будь-яке надання послуг з розповсюдження або підтримки роботи додатків WeChat і TikTok через онлайн-магазин додатків в США.

Йдеться про повну ліквідацію доступу до цих додатків, розроблених в Китаї, у користувачів в США на виконання указу американського президента Дональда Трампа, підписаного 6 серпня 2020 року.

Міністерство торгівлі оголошує про заборони на транзакції, пов’язані з мобільними додатками WeChat і TikTok, з метою забезпечення національної безпеки США», — йдеться в заяві.

Користувачів, які раніше скачали TikTok і WeChat, не будуть змушувати видалити додатки, але вони не зможуть завантажувати оновлення для них. При цьому американські компанії зможуть продовжувати вести бізнес з WeChat за межами США.

На думку адміністрації Трампа, ці програми збирають значні обсяги даних про користувачів, включаючи активність у мережі, відомості про місцезнаходження, а також інформацію про пошукові запити і відвідування сайтів в інтернеті.

Раніше держсекретар США Майк Помпео заявив про можливу заборону китайського додатка TikTok на американській території. Конгресмени США також висловлювали занепокоєння через обробку даних користувачів TikTok.