Соціум

У США почав працювати сервіс, де самокати самі приїжджають до місця виклику

Самокати самі приїжджають у точку виклику і так само самостійно виїжджають на підзарядку після завершення оренди. Про це пише The Verge.

Повідомляється, що самокати оснащені камерами, системами автоматичного і дистанційного керування, а також додатковими двома невеликими висувними колесами, завдяки яким самокат отримує стійкість під час автономного руху.

Викликати самокат можна через спеціальний додаток. Після оформлення замовлення оператор відправляє до замовника заряджений екземпляр, контролюючи через камеру швидкість і безпеку їзди.

Після завершення оренди самокат в автономному режимі повертається на базу, де проходить санітарну обробку і стає на зарядку. Якщо самокат у ході автономного руху чомусь упав або був кимось збитий, це відстежується через камеру і тоді до нього відправляється співробітник місцевої підтримки.

«Виграють від сервісу всі. Користувачам не потрібно шукати станції самокатів, які можуть бути порожніми або з розрядженими батареями, гаджет може приїхати прямо до під’їзду, залишити його можна також де завгодно. Влада задоволена, оскільки їй більше не потрібно наводити порядок на тротуарах. Нарешті, задоволена група мексиканців, яка з Мехіко з допомогою консолей Xboxу керує замовленнями і всім самокатним парком», — говорить один із засновників сервісу, виходець з Uber Дмитро Шевеленко.

Зараз для оренди доступні 100 самокатів. Працює сервіс на території бізнес-парку Peachtree Cornersк на північ від Атланти.

Якщо тестування технології та бізнес-показники виявляться успішними, стартап буде розширювати зону покриття.