Прогрес

У США повідомили про успішне випробування вакцини від COVID-19

Медикам вдалося домогтися появи в організмі антитіл в тій кількості, що і у перехворілих на коронавірус людей.

Американська біотехнологічна компанія Moderna повідомила про успішне завершення першої фази клінічних випробувань вакцини від коронавірусу на групі добровольців, передає Reuters.

Про початок випробувань препарату на групі добровольців повідомлялося у квітні.

Вакцину з робочою назвою mRNA-1273 вводили здоровим людям. В експерименті брали участь 45 добровольців у віці від 18 до 55 років. Учасників поділили на три групи. Для кожної була призначена своя доза препарату — 25, 100 або 250 мкг. Ліки вводили шляхом ін’єкції в плече два рази з інтервалом в 28 днів. При цьому потрібна кількість антитіл виробилася у групи, якій призначили дозу в 25 мкг.

Число антитіл у учасників випробувань, в залежності від дози препарату, або перевищувало відповідний показник в крові людей, що вилікувалися від COVID-19, або знаходилося на тому ж рівні.

Препарат визнаний безпечним, таким, що не дає ніяких супутніх ускладнень.

«На початковій стадії вакцина зарекомендувала себе безпечною і такою, яку переносять без ускладнень», — йдеться в повідомленні компанії.

Виробники вважають це успіхом і готові приступити до фінальної стадії клінічних випробувань, яка повинна початися в липні.

Раніше повідомлялося, що в Китаї розробили ліки від коронавірусу, які, як передбачається, здатні зупинити пандемію коронавірусу навіть без вакцини.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net