Світ

У США пройшли випробування вдосконаленої ядерної бомби

Нинішні випробування стали третіми після випробувань, проведених у жовтні 2015 року та в 2017 році.

У США пройшли випробування новітньої ядерної бомби B61-12 без боєзаряду і винищувача F-15E Strike Eagle. Про це з посиланням на американські ЗМІ повідомляє Український мілітарний портал.

Загальний обсяг витрат на модернізацію B61, як очікують експерти, перевищить 9,5 млрд доларів.

Випробування є частиною серії спільних тестів, щоб показати здатність літака доставляти озброєння і неядерні функції бомби. Раніше бомбу випробували в 2017 році і жовтні 2015-го з умовами, наближеними до реальних.

Удосконалена бомба 2020 року має важливі відмінності від попередніх: нова хвостова частина від Boeing підвищує точність боєприпасу. Також немає необхідності використовувати парашутну систему. Літак-носій може скинути B61-12 з великої висоти, після чого бомба буде автономно планувати в сторону цілі, коригуючи свій політ. Реалізована концепція дозволила знизити потужність боєзаряду без падіння бойових якостей B61.

Після 2020-х США планує розгорнути B61-12 на території Європи в рамках заміни попередніх варіантів тактичних бомб.

Раніше Пентагон заявив, що США не будуть розширювати ядерний арсенал. Сполучені Штати не хочуть брати участь у гонці озброєнь з Росією і Китаєм, кажуть у відомстві.

Також Трамп розповів про «супершвидкі» ракети. Дії Росії і Китаю фактично змушують Америку збільшувати витрати на свій ядерний арсенал, зазначив Дональд Трамп.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net