Політика

У США скасовано другий раунд дебатів — ЗМІ

У Сполучених Штатах Америки Комісія із президентським дебатів скасувала зустріч кандидатів у президенти Дональда Трампа і Джо Байдена, заплановану на 15 жовтня. Про це в суботу, 10 жовтня, повідомила газета The Washington Post.

Відзначається, що причиною такого рішення комісії стало те, що сторони не змогли домовитися про формат дебатів.

«Так, 8 жовтня комісія оголосила про те, що з міркувань охорони здоров’я та гарантування безпеки всіх учасників другі президентські дебати, намічені на 15 жовтня в Маямі, будуть проведені у віртуальному форматі», — зазначено в заяві держоргану.

Однак, за даними комісії, після неузгодження позицій щодо дебатів обидві сторони заявили про інші плани на згадану дату.

«Згодом передвиборні штаби двох кандидатів <…> зробили цілий ряд заяв, що стосуються позицій обох сторін щодо їх готовності брати участь у віртуальних дебатах 15 жовтня, і кожна сторона тепер оголосила про те, що у них інші плани на цю дату. Тож очевидно, що 15 жовтня дебатів не буде, і комісія зверне свою увагу на підготовку до фінальних президентських дебатів, запланованих на 22 жовтня», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Трамп, у якого кілька днів тому діагностували коронавірус, відмовився від дистанційних дебатів, оскільки хоче очної зустрічі із суперником, а не в режимі онлайн.

У свою чергу демократ Байден пропонував взагалі скасувати дебати, якщо чинний президент все ще буде хворий.