Прогрес

У США створили робота-голуба зі справжніми крилами

Творіння дослідників зі Стенфордського університету отримало назву PigeonBot.

Птахи можуть змінювати форму своїх крил, притискаючи пір’я один до одного, або навпаки, розпускаючи його. Це дозволяє пернатим створінням впевнено і вправно маневрувати в повітрі. Саме цю особливість використовували вчені з Стенфордського університету для створення роботизованого голуба, крила якого можуть змінювати форму, як у справжніх пернатих, інформує Ukr.Media.

«Це дослідження створить умови для конструювання більш гнучких літаків. З крилами, які схожі на пташині, роботи могли б робити більш круті повороти в захаращених просторах, наприклад, навколо будівель або в лісах », — Даріо Флореано, робототехнік з Французької Політехнічної Школи в Лозанні.

Творці PigeonBot, ґрунтувалися у своїй роботі на анатомії цих голубів. Вони згинали та розправляли крила мертвих птахів, щоб з’ясувати, як пернаті контролюють їх форму. Ґрунтуючись на отриманих результатах, команда створила робота з справжнім голубиним пір’ям — його штучні зап’ястя і пальці можуть змінювати форму крила.

В ході дослідження також з’ясувалося, що мікроструктура пір’я забезпечує їх зчеплення один з одним, дозволяючи перетворити крило в єдину поверхню.

Провідний автор дослідження інженер і біолог зі Стенфорду Девід Лентінк розповів, що в майбутньому його команда планує створити робота, який буде використовувати принципи біомеханіки польоту сокола. Цей пристрій, крім крил з пір’ям, буде оснащено ногами і, можливо, дзьобом.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net