Аналітика

У США в минулому місяці безробіття впало до 13,3%

У США в травні з’явилося більше трьох мільйонів вакансій в приватному секторі в той час, як в державному статистика погіршилася.

У США в минулому місяці безробіття впало до 13,3% з рекордних 14,7% у квітні, а число робочих місць зросло на 2,509 млн. Про це повідомило Міністерство праці, пише Інтерфакс.

Опитані Trading Economics аналітики очікували зростання безробіття до 19,8% і скорочення кількості робочих місць на 8 млн. Аналітики, опитані MarketWatch, чекали 19% і 7,25 млн відповідно.

Повторний аналіз даних показав, що у квітні число робочих місць в США впало на 20,687 млн, а не на 20,5 млн, як було оголошено раніше. Це був найбільш значний спад за час ведення розрахунків.

Аналогічний показник за березень також був переглянутий у бік погіршення, в результаті чого скорочення числа робочих місць в березні-квітні виявилося в сукупності на 642 тис. більшим, ніж повідомлялося раніше, і становило 22,1 млн.

Експерти кажуть, що в травні почало відновлюватися функціонування підприємств після двох місяців простою, і кілька мільйонів осіб повернулися до роботи.

Багато показників останніх днів вказують на початок відновлення економіки після кризи, викликаної пандемією коронавірусу COVID-19.

Кількість робочих місць в приватному секторі зросла в травні на 3,094 млн у той час, як в державному — зменшилася на 585 тис. Промислові підприємства збільшили число співробітників на 225 тис. осіб.

Рівень безробіття з урахуванням американців, які обрали часткову зайнятість виключно з причин економічного характеру (індикатор U6), в минулому місяці знизився до 21,2% в порівнянні з 22,8% у квітні. При цьому наприкінці 2019 року цей показник опускався до рекордного мінімуму в 6,7%.