Світ

У США відреагували на витурення опозиціонерів з Білорусі

Держсекретар США Майк Помпео відреагував на насильницьке вигнання лідерів опозиції в Білорусі, закликавши владу країни припинити насильство. Про це Помпео написав у Twitter.

Він закликав звільнити всіх незаконно затриманих в ході протестів.

«Глибоко стурбований повідомленнями про викрадення і спробу насильницького вигнання лідерів опозиції в Білорусі. Ми закликаємо білоруську владу припинити насильство щодо мирних демонстрантів і звільнити всіх несправедливо затриманих, в тому числі громадянина США Віталія Шклярова», — зазначив держсекретар.

Тим часом, Держдеп оприлюднив повідомлення, в якому говориться, що «Сполучені Штати в координації зі своїми партнерами і союзниками розглядають можливість введення додаткових цілеспрямованих санкцій для притягнення до відповідальності тих, хто причетний до порушень прав людини і репресій в Білорусі».

Нагадаємо, напередодні невідомі люди в центрі Мінська посадили Марію Колесникову в мікроавтобус з написом «Зв’язок» і відвезли в невідомому напрямку. Незабаром на зв’язок перестали виходити представники Координаційної ради Антон Родненков і Іван Кравцов.

У ніч на 8 вересня трьох опозиціонерів витурили до України, але Колесникову не пропустили і затримали. За словами Родненкова і Кравцова, вона на кордоні порвала паспорт, щоб перешкодити виселенню.