Світ

У США випробували розумну авіабомбу комплексу Золота Орда

сшаКомпанія-розробник Raytheon Air Warfare Systems заявляє, що їхня бомба «змінить правила гри», оскільки здатна сама знаходити і вражати цілі.

У США пройшли випробування авіабомби StormBreaker, яка входить у комплекс напівавтономної високоточної зброї Golden Horde (Золота Орда), пише Forbes.

Цього тижня винищувач F/A-18E/F Super Hornet вперше випустив авіабомбу під час випробувань. StormBreaker володіє інтелектуальною системою автоматичного наведення, яка дозволяє їй відхилятися від курсу, вибирати й атакувати цілі самостійно.

StormBreaker може вражати рухомі цілі, транспортні засоби, танки противника в погану погоду, в диму і навіть у повній темряві.

Компанія-розробник Raytheon Air Warfare Systems заявляє, що їхня бомба «змінить правила гри», оскільки здатна сама знаходити і вражати цілі.

У планах оснастити цими снарядами винищувачі-невидимки F-35 Lightning II, F-15E і Super Hornet, а також бомбардувальники B-52, B-1B і B-2. За рахунок невеликої ваги снаряда — 250 фунтів (близько 113 кілограмів) — винищувачі можуть взяти на борт більше 20 авіабомб, а бомбардувальники — майже 100. Випробування нової зброї планується завершити до кінця 2020 року.

Раніше президент Дональд Трамп заявив, що США активно оновлюють свій арсенал озброєння і розробляють найшвидшу в світі гіперзвукову ракету.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net