Прогрес

У світі розробляють 120 вакцин проти коронавірусу

Зі 120 вісім вакцин вже випробовують на людях. Серед них — кілька китайських, а також німецько-британських і два американських проекти.

Наразі у світі налічується 120 проектів з пошуку ефективної вакцини проти коронавірусу, з них вісім знаходяться на стадії клінічних досліджень за участю людини. Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на дані, оприлюднені вченими з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.

«Ця відома британська медична школа нарахувала 120 різних проектів з розробки вакцин проти захворювання, викликаного коронавірусом SARS-CoV-2, в тому числі 110 знаходиться на «доклінічній» стадії розвитку. А вісім проектів досягли клінічних випробувань першої фази на людях», — йдеться в повідомленні.

Вчені особливо відзначають китайський проект, очолюваний гонконгською компанією CanSino, який знаходиться на ще більш просунутій стадії з клінічними випробуваннями першої та другої фази. Відзначається, що основна мета тестування першої фази — перевірка безпеки і в меншій мірі ефективності медичного препарату. Основна мета випробувань другої фази, а потім і третьої фази, проведених у ширшому масштабі, — оцінити їх ефективність перед наданням дозволу на маркетингові дослідження органами охорони здоров’я, уточнюють фахівці.

У Лондонській школі підкреслили, що трійку лідерів також очолюють китайські виробники, зокрема, фармацевтичний гігант Sinovac, який включений у рейтинг американської біржі Nasdaq, що спеціалізується на акціях високотехнологічних компаній, і два проекти під патронатом шеньчженських медичного інституту.

Успішними також називають британський проект Оксфордського університету і німецький BioNTech, які вступили в першу фазу. У США також тестують дві вакцини на цій стадії. Зокрема, це ліки біотехнологічної компанії Moderna в партнерстві з Американським національним інститутом здоров’я (NIH) і препарат від Inovio Pharmaceuticals.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net