Економіка

У світі зріс попит на програми для стеження за віддаленими співробітниками

Спеціальні ПЗ фіксують натиснення клавіш і сайти, які відвідували працівники, а також роблять знімки екранів.

Багато керівників великих компаній, чиї співробітники були змушені перейти на віддалений графік роботи, стали купувати спеціальні програми для відстеження реального робочого часу кожного зі співробітників. Про це повідомляє Bloomberg.

Менеджери пояснюють встановлення ПЗ тим, що так вони краще контролюють продуктивність команди.

«Ми бачили, як люди нечесно скористалися гнучкими умовами праці», — сказав глава Axos Bank Грегорі Гаррабрантс, на слова якого посилається видання.

За його словами, працівники поводилися так, ніби взяли відпустку до того, як компанія почала відслідковувати їхній робочий час.

Гаррабрантс заявив, що впроваджений компанією «посилений моніторинг віддалених працівників» потрібен, щоб вони продовжували відповідати стандартам якості і продуктивності, які очікуються від всіх співробітників компанії.

У свою чергу, багато співробітників з тих компаній, що вже встановили спеціальне програмне забезпечення, вважають використання програм спостереження порушенням конфіденційності, зазначає видання, оскільки їм потрібно мати на своїх комп’ютерах програму, «яка відстежує кожен їхній рух у власних будинках».

Ось деякі з таких програм, попит на які зріс на тлі пандемії, — InterGuard, TimeDoctor, Teramind, VeriClock, innerActiv, ActivTrak і Hubstaff. Всі вони мають функції моніторингу екрану і стежать за показниками продуктивності, наприклад фіксують кількість відправлених електронних листів.

«Компанії, — сказав генеральний директор InterGuard Бред Міллер — хочуть дозволити співробітникам працювати з дому, але при цьому намагаються підтримувати продуктивність».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net