Світ

У Туреччині підсилюють карантинні обмеження

У Туреччині посилюють карантинні обмеження, зокрема, для окремих категорій громадян. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я Туреччини.

Нові заходи стосуються провінцій Сиірт, Газіантеп, Стамбул, Елазиг, Ван, Кайсері, Бартіні. У цих провінціях людям старше 65 обмежили час користування громадським транспортом та відвідування торгових центрів і ринків, заборонили ходити на пікніки і відвідувати релігійні та масові заходи — заручин, весілля тощо.

Крім того, в окремих провінціях заборонили розміщувати вітрини або окремі товари з торгових точок на тротуарах, оскільки це може заважати дотриманню соціальної дистанції, а також збільшили соцдистанцію в зонах відпочинку до 4 метрів.

Також в провінції Сиірт обмеження щодо участі в масових заходах ввели для дітей до 15 років. У провінції Газівантеп до кінця місяця заборонили будь-які акції протесту, а в провінції Елазиг час проведення весіль обмежено трьома годинами.

Нагадаємо, що в Туреччині стрімко зростає кількість хворих на COVID. Міністр охорони здоров’я зазначив, що люди «в достатній мірі не врахували епідеміологічний фактор в місцях відпочинку».