Прогрес

У Туреччині розробили безпілотний вертоліт

Турецька технологічна компанія Titra Technology перетворила звичайний вертоліт на безпілотний літальний апарат з великим корисним навантаженням, який може використовуватися для військових і цивільних потреб. Про це повідомило Анадолу.

«Ми прагнемо розпочати масове виробництво до кінця 2021 року», — сказав керівник компанії Titra Technology Селман Донмез.

За його словами, безпілотний вертоліт здатний перевозити до 160 кілограмів на відстань до 800-850 кілометрів, на висоті понад 4500 метрів. Проект здійснено у співпраці з білоруською інженерною фірмою.

Донмез зазначив, що транспортний засіб може використовуватися в надзвичайних ситуаціях і катастрофах у сфері зв’язку шляхом інтеграції базової станції, а також для логістичних цілей завдяки високій вантажопідйомності. Він також може доставляти боєприпаси і здійснювати поставки в райони військових операцій.

Раніше повідомлялося, що безпілотний вертоліт Airbus здійснив перший політ. Прототип апарату VSR700 провів у повітрі близько 10 хвилин на території тестового центру у Франції.

А торік у США на озброєння взяли новий безпілотний вертоліт MQ-8C Fire Scout. Він конструктивно заснований на багатоцільовому вертольоті Bell 407.