Світ

У Туреччині введуть комендантську годину на 1-3 травня

Раніше президент країни Тайіп Ердоган заявляв, що подібні заходи будуть вживатися кожні вихідні до тих пір, поки в цьому буде необхідність.

Президент Туреччини Тайіп Ердоган в телезверненні до нації оголосив, що з 1 до 3 травня в 31 провінції країни введуть тридобову комендантську годину у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє РИА Новости.

«З 1 до 3 травня в 31 провінції республіки буде введена комендантська година. У п’ятницю магазини будуть відкриті з 9.00 до 14.00», — повідомив турецький лідер.

Таким чином турецька влада сподівається скоротити кількість заражень коронавірусом.

За даними Міністерства охорони здоров’я Туреччини, в країні інфіковано понад ста десять тисяч громадян. Однак за добу кількість тих, які заразилися COVID-19, показало найнижчий результат за весь квітень — трохи більше двох тисяч.

Коронавірус був виявлений в Туреччині 10 березня у місцевого жителя, який повернувся з Європи. З того часу число інфікованих в республіці перевищило 110 тисяч осіб. Померли 2 805 осіб, видужали 29,1 тисячі.

Раніше Туреччина заявила, що збирається відкривати туристичний сезон наприкінці травня. Прийматимуть курортників ті готелі, які отримали «сертифікати здоров’я», проте при цьому в країні планується відхід від системи харчування «шведський стіл».

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net