Здоров’я

У В’єтнамі вилікували всіх, хто заразився коронавірусом

У В’єтнамі не було зареєстровано нових заражень з 13 лютого. Поширення коронавірусу вдалося взяти під контроль.

У В’єтнамі всі 16 осіб, інфікованих коронавірусом CОVID-19, які перебували в інфекційних відділеннях лікарень, повністю одужали. Про це повідомляє VNExpress з посиланням на міністерство охорони здоров’я країни.

За даними відомства, у В’єтнамі не було зареєстровано нових заражень з 13 лютого, і поширення коронавірусу вдалося взяти під контроль.

Однією з двох останніх пацієнтів, виписаних в понеділок і вівторок, стала тримісячна дівчинка з провінції Віньфук, яка заразилася від своєї бабусі, котра контактувала з одним із восьми в’єтнамських фахівців, які повернулися 17 січня із відрядження в китайський Ухань, де вони перебували на практиці з листопада минулого року.

Увесь час лікування мати дівчинки перебувала разом з нею в інфекційному відділенні лікарні, однак вона постійно носила медичну маску і не годувала дитину грудьми, зціджуючи молоко в пляшечки. На момент виписки у дитини двічі підтвердився негативний аналіз на коронавірус, а мати дитини не заразилася.

У провінції Віньфук після повернення восьми її жителів з тримісячної практики в Ухані (практика тривала з листопада по січень) вірусом заразилися відразу 11 осіб, включаючи більшість з тих, хто повернулися. Зараз всі вони здорові.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net