Прогрес

У важких хворих на коронавірус уражається мозок — лікарі

У важких пацієнтів з коронавірусом американські лікарі зафіксували дисфункцію головного мозку.

Американські лікарі зафіксували у деяких важких хворих на коронавірус порушення роботи мозку, сплутаність свідомості, інсульти і судоми, пише New York Times.

Таке спостереження підтверджують і колеги з інших країн, охоплених COVID-19.

Інфіковані осби страждають від утрудненого дихання, кашлю і лихоманок, що є відхиленням від норми і впливає на мозок.

А саме у важких пацієнтів з коронавірусом фіксується дисфункція головного мозку. Це дає зниження смаку і нюху, спостерігаються проблеми із серцем. Такі висновки вперше зробили ще лікарі в Ухані, звідки поширився вірус.

За твердженням американського невролога Елісса Фори, у рідкісних випадках вірус може проникати в мозок безпосередньо. У цьому питанні спостереження американських фахівців ідентичні до висновків італійських лікарів. Усі вони фіксують інсульти, судоми, енцефалопатичні симптоми, поколювання й оніміння в руках і ногах.

У Брешії (Італія) у лікарні навіть відкрили відділення NeuroCovid. Там лікують осіб, у яких помічені проблеми з неврології. Утім, як зазначають медики, таких проблем у більшості хворих на коронавірус не відзначається.

Однак, як свідчать спостереження невролога Роберта Стівенсона, занадто мало доказів для остаточного вердикту. Такі симптоми можуть свідчити про низький рівень кисню в крові.

Нагадаємо, раніше вчені з’ясували, як діє коронавірус на людину.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net