Соціум

У Великобританії етичне веганство прирівняли до релігії

Суд зрівняв ці поняття у правах і зобов’язав місцевих роботодавців не допускати дискримінації відносно веганів.

У Великобританії етичне веганство назвали «філософським переконанням», зрівнявши його в правах з релігією. Відповідне рішення прийняв суд у Норвічі, повідомляє ВВС.

Рішення є проміжним і було прийнято за позовом вегана Джорді Касамітжани, який заявив, що був звільнений з організації Ліга захисту тварин від жорстокого спорту через своє етичне веганство.

Колишній роботодавець Касамітжани стверджує, що чоловік був звільнений за грубі проступки, і що організація, будучи зоозахисною, не оспорює питання необхідності законодавчого захисту веганства.

Касамітжана був звільнений з Ліги після того, як розкрив інформацію, що організація інвестувала в фірми, які займаються тестуванням на тваринах. За словами чоловіка, коли він звернув увагу свого начальства на це, керівництво нічого не зробило, тому Касамітжана повідомив про це колегам і, в результаті, був звільнений.

Суддя в Норвічі ухвалив, що етичні вегани повинні мати право на такий же правовий захист на робочих місцях у Великобританії, як і ті, хто дотримується релігійних переконань.

Згідно з рішенням суду, етичне веганство кваліфікується як філософське переконання відповідно до Закону про рівність 2010 року — воно гідне поваги в демократичному суспільстві, не суперечить людській гідності і не суперечить основним правам інших.

Рішення суду по трудові спори не є обов’язковим юридичним прецедентом, але воно матиме важливі й далекосяжні наслідки, відзначає ВВС. Роботодавці повинні будуть поважати етичне веганство і стежити за тим, щоб дискримінація щодо веганів не допускалася.

Суду все ще належить прийняти рішення про безпосередню обгрунтованість звільнення Касамітжани.

Нагадаємо, що раніше однокласники змусили хлопчика-вегана їсти траву з газону. Над одинадцятирічним хлопцем знущалися однокласники з католицької школи. Дитина прикидалася хворою, щоб не ходити на заняття.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net