Світ

У Великобританії хочуть ввести «ковідні паспорти» — ЗМІ

Влада Великобританії обговорює можливість введення «ковідних паспортів» для тих, хто вакцинувався від коронавірусу нового типу. Про це повідомила газета The Sunday Times з посиланням на свої джерела в уряді королівства.

За даними видання, такий захід дозволить власникам нового документа більш вільно переміщатися по країні, в тому числі здійснювати робочі відрядження, ніж тим, хто відмовиться від вакцинації. Очікується, що про відповідне рішення може оголосити вже в понеділок в парламенті прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон.

Ймовірно, що в ході свого виступу перед законодавцями глава британського уряду також проінформує про завершення з 2 грудня національного карантину в Англії і повернення до системи локальних обмежень, але з урахуванням введення більш жорстких заходів у більшій кількості міст. При цьому, як зазначила газета, в кінці грудня уряд все ж дозволить британцям збиратися невеликими компаніями для святкування Різдва, однак потім суворі заходи будуть повернуті і продовжать діяти аж до початку весни, коли стане можливою масова вакцинація жителів.

Раніше Pfizer розпочала процес реєстрації COVID-вакцини. Протягом року Pfizer і Biontech має намір провести більш як 1,3 мільярда доз вакцин від коронавірусу.