Прогрес

У Великобританії вулицю повністю переобладнали для зарядки електромобілів

Siemens обладнала у Великобританії першу вулицю.

Компанія Siemens представила першу у Великобританії вулицю, повністю переобладнану для зарядки електромобілів, інформує Ukr.Media.

На Сазерленд-авеню з’явилися 24 ліхтарних стовпи, які одночасно стали точками підзарядки. Найближчим часом аналогічним чином будуть переобладнані ще дві прилеглі дороги.

Раніше в Siemens провели дослідження, яке показало, що 36% британських автомобілістів планували придбати гібридний автомобіль або електрокар в якості свого наступного транспортного засобу. При цьому 40% заявили, що недостатня кількість точок зарядки завадило їм зробити це раніше. Компанія зазначає, що 80% автомобілістів вважають, що в Лондоні необхідно поліпшити якість повітря. Зараз у Лондоні є 296 точок для зарядки електрокарів.

Технологія використовує вже готову вуличну інфраструктуру. Для підключення станцій Siemens не доводиться демонтувати дорожнє покриття і прокладати нові кабелі. В зарядці буде встановлено лічильник, який виставить рахунок клієнту за придбані кіловат-години.

Великобританія планує до 2035 року повністю відмовитися від автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння на користь більш «чистих» електромобілів. У найближчі 15 років британським компаніям належить розгорнути по всій країні розвинену мережу електричних зарядних станцій та забезпечити їх необхідною потужністю.

У компанії Siemens вважають, що забруднення повітря в Лондоні наполовину спричинене автомобільним транспортом, а Вестмінстер, де і розташована перша вулиця зі стовпами зарядки, є особливо жвавим районом. При цьому вирішити проблему якості повітря відразу не можна, але проєкт «Electric Avenue W9» є важливою демонстрацією того, що можливо при використанні вже наявної міської інфраструктури. Він ілюструє, як будуть виглядати житлові вулиці в найближчому майбутньому, і прискорює перехід на автомобілі з нульовим рівнем викидів.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net