Політика

У Верховній Раді України зареєстрований проект Постанови про вшанування пам’яті жертв Геноциду вірменського народу

У Парламенті України зареєстрований проект Постанови про вшанування пам’яті жертв Геноциду вірменського народу.

Як повідомляє AnalitikaUA.net, законодавча ініціатива народного депутата України від «Слуги народу» Дар’ї Володиної про вшанування пам’яті жертв Геноциду вірменського народу був зареєстрований 14 лютого (реєстраційний № 3070 від 14.02.2020).

На думку депутата, це трагедія і біль такого масштабу, що неможливо так довго просто не помічати.

Глава Союзу вірмен України Вілен Шатворян в коментарі виданню назвав ініціативу депутата важливим кроком що демонструє послідовну прихильність ідеям гуманізму, істині і справедливості.

Видання нагадує, що це вже четверта законодавча ініціатива за останні 10 років.

Нещодавно, депутат «Слуги народу» Антон Поляков зареєстрував Проект Постанови про визнання геноциду вірменського народу (реєстраційний № 2376 від 05.11.2019).

6 червня 2013 року в Верховній Раді України був зареєстрований Проект Постанови про визнання Геноциду вірмен в Османській імперії 1915 рік. Ініціаторами законопроекту №2254а виступили народні депутати України Вілен Шатворян, Арсен Аваков та Нвер Мхітарян. А 3 квітня 2015 року у Верховній Раді був повторно зареєстрований проект постанови про визнання геноциду вірменського народу депутатом Віталієм Барвіненко (регістр.№ 2530 від 03.04.2015). До ініціативи парламентарія тоді приєдналися десятки народних депутатів.

Як повідомлялося раніше, Сенат і Конгрес США прийняв резолюцію про визнання геноциду вірмен.

Джерело: AnalitikaUA.net

Аспекты.net