Світ

У ВООЗ оцінили ризики для мандрівників

У ВООЗ заявляють, що в теперішній час ризики для здоров’я мандрівників «відносно низькі», а зниженню небезпеки подорожей посприяли тестування на COVID-19 і карантинні заходи. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, виконавчий директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майк Райан вважає, що збільшення масштабів тестування на коронавірус зробило подорожі більш безпечними з епідеміологічної точки зору.

«Тепер міжнародні поїздки є відносно безпечними» та представляють відносно невисокий ризик для здоров’я «, — заявив він.

При цьому Райан зазначив, що повністю убезпечити подорожі зараз неможливо.

«Країнам доводиться йти на компроміс між ризиком передачі інфекції від мандрівника, який прибув, і соціально-економічною вигодою від дозволу подорожей», — сказав Райан.

Він зазначив, що безпека подорожей стала можливою завдяки тестуванню на COVID-19 при в’їзді в країну і іншим карантинним заходам.

«Зараз ми аналізуємо все це. І найближчим часом опублікуємо нові рекомендації», — додав експерт ВООЗ.

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров’я стурбовані тим, що у людей, які перехворіли COVID-19, залишаються в середньо- і довгостроковій перспективі хворобливі наслідки, що зачіпають важливі системи організму.